Știrile Curente

Meteo Horoscop
Noi proteste în toată România
România este cuprinsă din nou de ample proteste antiguvernamentale. Cetățeni din întreaga țară au ieșit în stradă, așa cum au făcut și duminica trecută. Oamenii au scandat împotriva schimbărilor aduse Codului Fiscal și intenției guvernării de a modifica Legile Justiției. 

La București, dar și în alte mari orașe din țară au avut loc noi proteste faţă de Guvern, care a adoptat săptămâna trecută modificarea prin ordonanță de urgență a Codului Fiscal. Manifestanții denunță și intenția de a schimba legile justiţiei. Din faţa Guvernului României, protestatarii au plecat în marş spre sediul Partidului Social Democrat. 

La Cluj au protestat aproape 2.000 de oameni, nemulțumiți de modificările Codului Fiscal şi de cele ale legilor Justiţiei.

Iar la Timişoara, aproximativ o mie de oameni au ieşit în stradă, în timp ce la Brașov sute de români au scandat lozinci antiguvernamentale. 

Noile schimbări ale Codului Fiscal, adoptate de coaliţia de guvernare de la Bucureşti vizează printre altele, transferul taxelor sociale din sarcina angajatorului pe seama angajatului, dar şi scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10 la sută. În replică la proteste, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că executivul de la București nu face decât să-și urmeze planul de guvernare. Cât ține de modificările propuse la legile Justiției, acestea prevăd ca procurorii-șefi din România să fie numiţi de către ministrul Justiției, fără vreun control din partea președintelui ţării, el având dreptul să refuze o singură dată o propunere şi numai dacă are un motiv plauzibil. Oamenii de rând susţin că, astfel, Parchetul va deveni subordonat intereselor politice. 
 
13 November 2017 19:22 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64