Știrile Curente

Meteo Horoscop
Gardieni condamnaţi pentru tortură
Şapte foşti angajaţi ai Penitenciarului nr. 2 din Lipcani, inclusiv ex-şeful acestei închisori, au ajuns la rândul lor la puşcărie pentru că au torturat un deţinut. 

În iunie 2013, deţinutul a fost bătut cu bestialitate cu pumnii, picioarele şi bastoanele de cauciuc de către inculpaţi. Asta pentru că s-a plâns de încălcarea drepturilor sale de către administraţia închisorii, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale. Acum doi ani, cei şapte fuseseră achitaţi de Judecătoria Militară Chişinău. Recent, însă, Curtea de Apel l-a condamnat pe fostul şef al Penitenciarului Lipcani la nouă ani de detenţie, iar pe cei şase foşti subalterni ai acestuia - la câte opt ani şi jumătate. Totodată, inclupaţii au fost obligaţi să-i dea victimei câte 80 de mii de lei drept prejudiciu moral. Decizia Curţii de Apel poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie. 
 
14 November 2017 17:05 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64