Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr își unesc oficial forțele și formează la parlamentarele din 2018 o platformă a mişcării antioligarhice şi proeuropene împotriva binomului Plahotniuc-Dodon, care să aducă schimbarea puterii. Despre aceasta au anunțat astăzi în cadrul unui briefing liderii acestor formațiuni. Maia Sandu și Andrei Năstase spun că accentul va fi pus pe meritocraţie și că deși lupta nu va fi una simplă, ea poate fi câștigată.

Preşedinţii celor două formațiuni politice afirmă că trebuie să facă tot posibilul pentru a salva Republica Moldova de guvernarea actuală, pe care o consideră coruptă și antidemocratică.

Iar criteriile principale de selecție a celor care vor face parte din echipa comună vor fi integritatea și meritocrația, adaugă Maia Sandu și Andrei Năstase.

Oamenii încep să înțeleagă că votul socialiștilor pentru sistemul electoral mixt înseamnă deschiderea ușii pentru Vladimir Plahotniuc în următoarele alegeri parlamentare, s-a mai punctat în cadrul briefingului. Un parteneriat între Plahotniuc și Dodon a fost însă negat de cei doi. Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate și liderul Platformei Demnitate și Adevăr au menționat că detalii despre mecanismul concret de creare a platformei comune vor fi prezentate mai târziu.

Menționăm că cele două formațiuni și-au unit forțele și la prezidențialele din 2016. După ce Andrei Năstase și-a retras candidatura din cursă, el a anunțat că Platforma Demnitate și Adevăr o susține pe Maia Sandu, candidatul comun al celor două partide. Împreună, au acumulat un scor anunțat de autorități de 47,89 la sută.