Știrile Curente

Meteo Horoscop
Criză politică fără precedent în Germania
Criză politică în Germania. Cancelarul Angela Merkel pare să opteze pentru organizarea alegerilor anticipate în locul unui guvern minoritar. Asta în timp ce președintele țării a îndemnat la calm. Frank-Walter Steinmeier a chemat partidele la noi negocieri, pentru a evita o criză fără precedent în Germania ultimei jumătăţi de secol.  Negocierile privind formarea unei coaliții de guvernare au fost purtate timp de o lună de trei partide principale, care i-ar fi asigurat lui Merkel majoritatea necesară pentru a forma Cabinetul de miniştri. Discuțiile au eșuat însă după ce una dintre formațiuni, cea a liber-democraților, a anunțat că se retrage de la masa tratativelor, motivul invocat fiind pozițiile diferite asupra mai multor subiecte. Acest colaps este o lovitură pentru Angela Merkel, care a precizat că nici nu se gândește să demisioneze, ci ar lua în calcul eventuale alegeri anticipate.
Președintele german a îndemnat însă clasa politică de la Berlin să revină la masa discuțiilor și a respins ideea unor alegeri legislative anticipate în numele stabilității țării, dar și a Europei.
Tensiunile de pe scena politică au început să se resimtă și în stradă, acolo unde oamenii de rând s-au arătat îngrijorați de situație.
Potrivit presei străine, până la eventuale alegeri anticipate, care ar putea avea loc în primăvara lui 2018, Angela Merkel va continua să administreze treburile curente. 
21 November 2017 19:39 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64