Știrile Curente

Meteo Horoscop
Riscuri de compromitere a reformei
Reforma Autorității Naționale de Integritate este tergiversată intenționat de guvernare și riscă să fie compromisă. Este atenționarea reprezentaților organizaţiei Transparency International Moldova, care s-au arătat îngrijorați de recentul scandal în privinţa interimatului funcției de șef al ANI. Experții ONG-ului mai afirmă că baza de date despre averile şi interesele funcționarilor publici, deţinută de instituţie, ar putea fi spartă în beneficiul unor grupuri de interese obscure, atâta timp cât ANI este nefuncțională.  La aproape o săptămână după ce Anatolie Donciu și Victor Strătilă s-au luat la harţă pentru interimatul funcției de conducător al ANI, membrii Transparency International Moldova au emis o declarație în care se arată îngrijorați de incertitudinea din această instituție.
Reprezentanții Transparency International Moldova afirmă că, în timp ce Autoritatea Națională de Integritate nu funcționează din cauza unor probleme administrative, funcționarii cu probleme de integritate stau la adăpost.
Experții organizației nonguvernamentale avertizează că lipsa unei conduceri alese printr-un concurs transparent ar putea compromite întreaga reformă la ANI.
Mai mult. Specialiştii presupun că autoritățile ar fi putut provoca acest haos intenționat în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.
Reprezentanții Consiliului de Integritate nu au comentat declarația emisă de Transparency International Moldova, iar șeful interimar al ANI a calificat afirmațiile drept aberații. Amintim că Anatolie Donciu și Victor Strătilă, ambii excluși din concursul pentru funcția de conducător al ANI, s-au luat la harţă pentru funcția de șef interimar al instituției. Ultimul a chemat chiar şi poliţia, iar într-un final a rămas să asigure interimatul. Niciunul dintre candidații înscriși la concurs pentru a ocupa acest fotoliu nu a fost promovat și urmează să aibă loc o nouă competiție. Între timp, instituția care ar trebui să se ocupe de controlul averilor demnitarilor rămâne nefuncțională de mai bine de un an. 
08 November 2017 19:44 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64