Știrile Curente

Meteo Horoscop
„Risc mai mare de abuzuri și fraude”
Modul în care au fost trasate circumscripțiile uninominale dezavantajează forțele proeuropene și creşte riscurile de abuzuri și fraude din partea guvernării. Declarația a fost exprimată de către reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr în cadrul unei conferințe de presă. Membrii formațiunii de opoziție afirmă că harta aprobată în grabă de Guvern aruncă în haos întregul proces electoral, iar acest lucru s-a făcut intenționat, pentru a facilita accesul în Parlament al socialiștilor și democraților. 

După aceleași principii au fost create circumscripțiile uninominale și în restul localităților, adaugă reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr. 

În același timp, sistemul de contestare a rezultatelor alegerilor ar putea fi unul ineficient în urma acestor modificări, susțin membrii formațiunii antioligarhice. 

Pe lângă riscuri, hotărârea adoptată de Guvern discriminează mai multe categorii ale populației, inclusiv pe conaționalii noștri din străinătate, remarcă membrii partidului. 

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr fac apel la adresa partenerilor europeni să ia atitudine pentru a evita aceste derapajele și îndeamnă cetățenii din diasporă să iasă la proteste. Solicitat de Jurnal TV, președintele comisiei de constituire a circumscripţiilor, Iurie Ciocan, a declarat că criticile fac parte dintr-un proces democratic, iar purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a spus că nu comentează declarații politice. Consilierul pe comunicare al lui Igor Dodon nu a răspuns la telefon. Amintim că proiectul de lege privind crearea circumscripțiilor uninominale a fost introdus subit pe agenda Guvernului în această săptămână și aprobat în grabă. Mai multe ONG-uri au semnat un apel în care și-au exprimat îngrijorarea privind transparența limitată a comisiei care a creat circumscripțiile și a solicitat să fie organizate consultări publice pe seama proiectului. 
 
09 November 2017 19:20 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64