Ancheta privind tragicul accident de pe 18 octombrie din Harkov, soldat cu șase morți, prinde tot mai mult contur. Pe lângă șoferița de 20 de ani, arestată preventiv în acest caz, autoritățile ucrainene spun că o parte din vină o poartă și celălalt conducător auto implicat.

Procurorii ucraineni susțin că rezultatele unei expertize complexe au arătat că și celălalt șofer implicat în accidentul sângeros de la Harkov a încălcat regulile de circulație. Autoritățile au refuzat însă să spună cine poartă cea mai mare parte din vină, precizând că ambii conducători auto sunt responsabili. Prin urmare, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 60 de zile, fără drept de eliberare pe cauțiune. Șoferul de 49 de ani susține însă ferm că este nevinovat. El dă asigurări că a trecut intersecția la culoarea verde a semaforului, atunci când s-a ciocnit cu bolidul de lux condus de o tânăra de 20 de ani

Amintim că, pe 18 octombrie, fiica unui oligarh ucrainean a spulberat cu mașina sa de lux un grup de pietoni. Totul, după ce a ignorat semnalul roșu al semaforului și a tamponat un automobil, apoi a ricoșat pe trotuar, unde a lovit oamenii în plin. Șase dintre ei au murit, iar alți cinci au fost răniți. În urma expertizei medico-legale, anchetatorii au stabilit că tânăra consumase droguri. Ea a fost arestată preventiv pentru două luni, iar dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 10 ani de pușcărie.