Şi-a lăsat apropiaţii acasă şi a plecat să-şi construiască un viitor la mii de kilometri distanţă. Vorbim despre Veaceslav Creţu, un moldovean-exemplu, care îşi face studiile în Statele Unite ale Americii. Este delegatul de tineret al țării noastre la Organizația Națiunilor Unite şi a devenit primul tânăr din Republica Moldova care a fost premiat de ONU pentru responsabilitate socială. Realizatorii emisiunii "Cealaltă Basarabie", care poate fi urmărită la Jurnal TV în fiecare joi, de la ora 22:00, au fost cei care i-au descoperit povestea.

Prezentatoarea emisiunii "Cealaltă Basarabie", Leanca Griţcan, a luat legătura cu Veaceslav Creţu prin skype.

Veaceslav a crescut ştiindu-şi părinţii departe. Aceştia au muncit din greu în Rusia şi Italia pentru a le oferi lui şi surorii sale mai mici o viaţă decentă.

Şi, cu siguranţă, şi-a făcut părinţii mândri. A ajuns să fie student la Facultatea Ştiinţa Calculatoarelor la o universitate americană, unde a obţinut o bursă, l-a întâlnit pe Bill Clinton şi este stagiar la una dintre cele mai de succes companii din lume - Microsoft.

Veaceslav spune că nu i-a fost uşor pentru că multe uşi s-au închis în faţa lui. Au fost însă câteva lucruri care l-au motivat mereu să meargă mai departe.

Tânărul nu a mai văzut-o pe sora sa de patru ani. El este plecat peste Ocean, ea - în România.

Veaceslav a avut parte de o surpriză pe cinste atunci când sora sa i-a transmis un mesaj prin intermediul emisiunii "Cealaltă Basarabie".

Tânărul nu ştie încă dacă va reveni ori nu în Republica Moldova. A ţinut însă neapărat să transmită un mesaj celor de acasă.