Știrile Curente

Meteo Horoscop
Moldovean de succes în SUA
Şi-a lăsat apropiaţii acasă şi a plecat să-şi construiască un viitor la mii de kilometri distanţă. Vorbim despre Veaceslav Creţu, un moldovean-exemplu, care îşi face studiile în Statele Unite ale Americii. Este delegatul de tineret al țării noastre la Organizația Națiunilor Unite şi a devenit primul tânăr din Republica Moldova care a fost premiat de ONU pentru responsabilitate socială. Realizatorii emisiunii "Cealaltă Basarabie", care poate fi urmărită la Jurnal TV în fiecare joi, de la ora 22:00, au fost cei care i-au descoperit povestea. 

Prezentatoarea emisiunii "Cealaltă Basarabie", Leanca Griţcan, a luat legătura cu Veaceslav Creţu prin skype.

Veaceslav a crescut ştiindu-şi părinţii departe. Aceştia au muncit din greu în Rusia şi Italia pentru a le oferi lui şi surorii sale mai mici o viaţă decentă.

Şi, cu siguranţă, şi-a făcut părinţii mândri. A ajuns să fie student la Facultatea Ştiinţa Calculatoarelor la o universitate americană, unde a obţinut o bursă, l-a întâlnit pe Bill Clinton şi este stagiar la una dintre cele mai de succes companii din lume - Microsoft.

Veaceslav spune că nu i-a fost uşor pentru că multe uşi s-au închis în faţa lui. Au fost însă câteva lucruri care l-au motivat mereu să meargă mai departe.

Tânărul nu a mai văzut-o pe sora sa de patru ani. El este plecat peste Ocean, ea - în România.

Veaceslav a avut parte de o surpriză pe cinste atunci când sora sa i-a transmis un mesaj prin intermediul emisiunii "Cealaltă Basarabie".

Tânărul nu ştie încă dacă va reveni ori nu în Republica Moldova. A ţinut însă neapărat să transmită un mesaj celor de acasă.
 
09 November 2017 19:28 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64