Spune că a trecut mai bine de jumătate de an de când fiul i-ar fi fost omorât de un consătean, iar făptașul continuă să se află în libertate. Ana Clementi din Filipeni, raionul Leova, acuză autoritățile că nu întreprind nimic în acest sens. Femeia povestește că în luna aprilie a acestui an, atunci când ninsorile nu au contenit peste 30 de ore pe o mare parte a țării, feciorul ei mai mare a fost implicat într-un accident rutier. Potrivit Anei Clementi, atunci au început necazurile în urma cărora i-a murit mezinul.

Femeia susține că după ce fiul ei mai mare a nimerit în accident, celălalt șofer i-a cerut o mie lei, bani pe care el i-a plătit. Doar că, atunci când mezinul familiei a aflat despre aceasta, s-a arătat revoltat că fratele său a plătit banii întrucât considera că el este nevinovat și a mers să-i ceară explicații individului.

Mai mult, mama tânărului mort susține că deși inițial bănuitul ar fi fost acuzat de crimă, acum acesta ar fi cercetat penal pentru omor din imprudență.

Avocatul familiei a contestat decizia procurorului de caz privind recalificarea faptei învinuitului.

Solicitat pentru o reacție, acuzatorul de stat Oleg Cernenchi a spus că Procuratura a finalizat urmărirea penală, iar dosarul a fost trimis în judecată. Astfel, prima ședință în acest caz urmează să aibă loc la începutul lunii decembrie.