Partenerii europeni ne oferă bani pentru reabilitarea drumurilor, dar companiile contractate de autorităţi nu se prea grăbesc cu lucrările. Este vorba despre proiectul de 75 de milioane de euro finanţat de Banca Europeană de Investiţii care este implementat în ritm de melc. Din cauza întârzierilor continue, statul ar putea suporta costuri suplimentare de milioane de lei.

Un comunicat plasat pe site-ul Ministerului Economiei şi Infrastructurii informează că Guvernul a aprobat ieri semnarea Amendamentului nr. 2 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din țara noastră, semnat la Chișinău încă pe 23 noiembrie 2010.

Cu alte cuvinte, realizarea acestui proiect de peste un miliard și jumătate de lei se amână cu încă un an. Este deja a doua prelungire a termenelor proiectului finanţat de BEI care urma să fie finalizat încă în 2015. Ministerul Economiei nu oferă detalii despre care antreprenori este vorba şi ce segmente de drumuri rămân nereabilitate. Totodată, extinderea termenului presupune costuri suplimentare care pot ajunge până 2,6 milioane de lei, notează mold-street. Mai mult, pentru perioada extinsă se va achita şi un comision de angajament adiţional de aproximativ 1,43 milioane de lei. Pe de altă parte, dacă Guvernul nu extinde termenul, costurile de finalizare a lucrărilor ar urma să fie acoperite din surse bugetare.