O nouă ședință de judecată în dosarul Andrian Candu versus Jurnal TV, proces în care avocatul postului nostru de televiziune a contestat încheierea executorului judecătoresc care solicită scuze repetat. La proces au fost vizualizate imaginile video în care sunt prezentate dezmințirile, iar avocatul pârâtului a solicitat anexarea la dosar a unei contraprobe.

La începutul ședinței, avocatul pârâtului a solicitat să fie anexat la dosar un disc pe care, potrivit lui, ar fi înregistrată integral o ediție a emisiunii „Ora de Ras”.

De cealaltă parte, avocatul Jurnal TV susține că acest material nu are relevanță în dosar, întrucât în proces se examinează doar executarea dezmințirii, nu și celelalte aspecte ale emisiunii.

Deși într-un final materialul a fost anexat la dosar, totuși înregistrarea nu a putut fi examinată, întrucât discul prezentat de avocatul lui Candu era gol.

Într-un final, proba a fost vizualizată pe pagina online a postului nostru, iar ulterior înregistrată pe disc de către avocatul Jurnal TV. Următoarea ședință va avea loc pe 19 ianuarie 2018. Între timp, Jurnal TV a atacat la CEDO hotărârile judecătorești care au obligat postul să publice dezminţiri și scuze cu privire la difuzarea mai multor informaţii despre preşedintele Parlamentului, la solicitarea acestuia. Este vorba despre o serie de tranzacţii dubioase la care Candu a participat împreună cu naşul său de cununie, șeful PD, Vladimir Plahotniuc. Asta în pofida multiplelor abateri semnalate de către avocatul Dumitru Pavel, care spune că o asemenea decizie nu reprezintă nimic altceva decât un atac asupra libertății de exprimare.

Amintim că Andrian Candu a acționat în judecată Jurnal TV după ce în cadrul unei emisiuni liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că în Olanda a fost intentat un proces, iar magistraţii de acolo au aplicat sechestre pe mai multe mijloace financiare care aparţineau companiei „OTIV-Prime Holding”, controlată de Plahotniuc. În dosar figurează şi Candu ca pârât. În baza acestor declaraţii, postul nostru de televiziune a realizat mai multe ştiri. Şeful legislativului pretinde că nu a participat la nicio tranzacţie, iar numele lui nu trebuia să apară la Jurnal TV.