Proteste antiguvernamentale au avut loc și în Israel. La Tel Aviv, zeci de mii de oameni au manifestat împotriva corupției din guvern prin participarea la un „marș al rușinii”. Israelienii sunt nemulțumiți și față de aprobarea unui proiect de lege care i-ar oferi protecție prim-ministrului Benjamin Netanyahu în anchetele de corupție care-l vizează. Manifestanții s-au adunat pe unul dintre principalele bulevarde din Tel Aviv, de unde au pornit în marș, scandând lozinci împotriva guvernului și a premierului Netanyahu. Protestul a fost organizat de liderii sociali, care convoacă de mai multe luni o demonstrație săptămânală anticorupție, numită „Marșul rușinii", în apropiere de reședința procurorului general. Acesta din urmă este acuzat că tărăgănează cazurile în care se presupune că este implicat șeful guvernului israelian, investigat pentru acuzații de luare de mită și fraudă.

Manifestația a avut loc la câteva zile după ce coaliția guvernamentală israeliană a aprobat, într-o primă formă, o lege care i-ar împiedica pe anchetatorii poliției să transmită procurorului recomandările lor, după finalizarea unei investigații, atunci când este vorba despre oficiali de rang înalt.

Dacă va trece mai departe, proiectul de lege le va interzice de asemenea polițiștilor să divulge presei orice informații și concluzii. La rândul lor, inițiatorii reglementării susțin că viitoarea lege nu vizează decât să protejeze drepturile și reputația suspecților. Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la oameni de afaceri, iar o altă investigație încearcă să stabilească dacă premierul israelian ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul unui ziar pentru o acoperire favorabilă din partea cotidianului respectiv. Benjamin Netanyahu a negat orice acuzație și s-a declarat victima unei campanii de înlăturare a sa de la putere.