Știrile Curente

Meteo Horoscop
Davitean rămâne după gratii
Cumnatul lui Vitalie Proca, David Davitean, rămâne după gratii. Decizia a fost luată astăzi la Curtea de Apel Chișinău, după ce judecătorii au respins solicitarea de eliberare din arest a fiului preşedintei Diasporei Armene din Moldova. Avocații inculpatului susțin că, potrivit legii, clientul lor nu se poate afla în arest preventiv mai mult de 12 luni. Apărătorii au depus și o cerere de ridicare a neconstituționalității în acest sens.  Ulterior, avocații lui Davitean au cerut sesizarea Curții Constituționale privind neconstituționalitatea a două articole din Codul de Procedură Penală.
Astfel, ședința a fost întreruptă până pe 11 decembrie, atunci când judecătorii vor decide dacă vor sesiza sau nu Curtea Constituțională. Un alt avocat al lui Davitean a declarat că justiția din Republica Moldova are standarde duble.
Precizăm că pe 16 iunie curent, David Davitean a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru jaf, tâlhărie în proporții deosebit de mari, dar și deținerea unui document fals. Davitean se declară nevinovat şi spune că arestul său a fost pus la cale de șeful PD, Vladimir Plahotniuc, pentru a-l determina pe Vitalie Proca, deţinut în România, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh. Afirmația a fost confirmată și de killerul Proca în interviul oferit pentru Jurnal TV. Plahotniuc a respins însă acuzațiile. 
04 December 2017 19:42 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64