Cumnatul lui Vitalie Proca, David Davitean, rămâne după gratii. Decizia a fost luată astăzi la Curtea de Apel Chișinău, după ce judecătorii au respins solicitarea de eliberare din arest a fiului preşedintei Diasporei Armene din Moldova. Avocații inculpatului susțin că, potrivit legii, clientul lor nu se poate afla în arest preventiv mai mult de 12 luni. Apărătorii au depus și o cerere de ridicare a neconstituționalității în acest sens. Ulterior, avocații lui Davitean au cerut sesizarea Curții Constituționale privind neconstituționalitatea a două articole din Codul de Procedură Penală.

Astfel, ședința a fost întreruptă până pe 11 decembrie, atunci când judecătorii vor decide dacă vor sesiza sau nu Curtea Constituțională. Un alt avocat al lui Davitean a declarat că justiția din Republica Moldova are standarde duble.

Precizăm că pe 16 iunie curent, David Davitean a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru jaf, tâlhărie în proporții deosebit de mari, dar și deținerea unui document fals. Davitean se declară nevinovat şi spune că arestul său a fost pus la cale de șeful PD, Vladimir Plahotniuc, pentru a-l determina pe Vitalie Proca, deţinut în România, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh. Afirmația a fost confirmată și de killerul Proca în interviul oferit pentru Jurnal TV. Plahotniuc a respins însă acuzațiile.