Știrile Curente

Meteo Horoscop
Pierdere mare pentru națiunea Română
Trecerea în eternitate a ultimului rege al României este una dintre cele mai grele pierderi pentru națiune, spun cei care l-au cunoscut şi l-au respectat. Chiar și după decesul său, Mihai I va rămâne cel mai iubit suveran și un simbol pentru românii care l-au apreciat. 

Mihai I a fost cel mai longeviv monarh aflat în fruntea unei ţări în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Casa Regală este condusă acum de prima sa fiică, Margareta, care a fost numită custode al Coroanei române chiar de către tatăl său. 

Pentru milioane de români, regele a însemnat măreție, putere și demnitate, un monarh care s-a dedicat poporului și care a trecut peste toate încercările destinului cu un curaj aparte. 

Cel care l-a supus pe regele Mihai unui tratament umilitor la începutul anilor 90 și i-a interzis în mod repetat să calce pe pământ românesc, Ion Iliescu, și-a exprimat și el regretul privind decesul fostului suveran. Ex-președintele României a scris pe blogul său că Mihai I şi-a făcut datoria cu onoare şi a luat decizii determinante pentru viitorul ţării. Cât privește relația pe care a avut-o cu regele, Iliescu a precizat că nu a fost simplă și a pus acest lucru pe seama vremurilor agitate ale începutului tranziţiei. Amintim că Majestatea Sa a încetat din viaţă la 96 de ani, la reşedinţa din Elveția, după o lungă suferinţă şi luptă cu două forme grave de cancer, de piele și leucemie. 
 
06 December 2017 19:32 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64