După mai bine de un an, Curtea Supremă de Justiție a dat verdictul în cauza în care Domnica Manole cere anularea hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii prin care i-a fost ridicată imunitatea și Procuraturii i s-a permis să o urmărească penal. CSJ a decis să-i dea câștig de cauză CSM-ului și să respingă astfel demersul fostei judecătoare a Curții de Apel Chișinău. Nu s-a făcut dreptate, a fost reacția reclamantei, care spune că va merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Decizia a fost pronunțată după mai bine de o oră de deliberare. În sala de ședințe, de altfel ca pe durata întregului proces, au fost prezenți reprezentanți ai ambasadelor acreditate la Chișinău, dar și un grup de cetățeni veniți să o susțină pe Domnica Manole. Înainte ca judecătorii să se retragă în deliberare, părțile au prezentat ultimele replici.

Soluția pronunțară de către CSJ a provocat regrete.

Domnicăi Manole i s-a deschis dosar penal după ce în 2016 a decis să oblige Comisia Electorală să organizeze un referendum de modificare a Constituției, proces inițiat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Consiliul Superior al Magistraturii a permis ridicarea imunității magistratei. Hotărârea CSM a fost criticată de reprezentanţi ai societăţii civile şi a provocat nedumerirea Delegaţiei Uniunii Europene şi a Ambasadei Statelor Unite la Chişinău. Şi membrii Comitetului ONU pentru Drepturile Omului au dezbătut subiectul și s-au arătat îngrijorați de acest caz.

Recent, Curtea Constituțională i-a dat dreptate Domnicăi Manole într-un caz de contestare a normelor care permiteau verificarea judecătorilor de către Serviciul de Informații și Securitate. S-a întâmplat în dosarul în care Manole cere la CSJ anularea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost demisă. Astfel, instanța urmează să se pronunțe și în această chestiune.