Unul dintre cei mai mari producători de articole sportive din lume a dat în judecată o proprietară de tarabă din Piaţa Centrală din Chişinău, de la care a cerut 220 de mii de lei drept despăgubiri morale şi materiale, 25 de mii de lei pentru achitarea onorariului avocatului său, precum şi 2.500 de lei pentru întocmirea unui proces-verbal. Ce decizie au luat judecătorii, aflaţi în cele ce urmează. Compania multinaţională cu sediul în Germania este nemulţumită că femeia vindea produse inscripționate cu semnele identice mărcilor acesteia. Astfel, reprezentanţii întreprinderii au considerat că le-au fost încălcate drepturile exclusive și au solicitat ca mărfurile să nu mai fie vândute în Piaţa Centrală, iar cele existente pe tarabă - să fie distruse. Potrivit portalului bizlaw.md, în documentele prezentate în instanţă se mai spune că reclamata NU ar fi la prima abatere de acest gen. În 2015, femeia a fost obligată să plătească o amendă de 2.000 de lei pentru că vindea produse contrafăcute ale aceleiaşi mărci.

Totuşi, în acest caz, Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Râşcani, a respins cererea firmei străine, pe care a considerat-o neîntemeiată. Avocatul producătorului de articole sportive a atacat însă hotărârea primei instanţe, dar şi Curtea de Apel a respins solicitarea şi a menţinut decizia Judecătoriei Chişinău.

Magistraţii au considerat că nu există nicio probă care ar demonstra că reclamantul a înregistrat pagube sau venit ratat. De asemenea, s-a ajuns la concluzia că vânzătoarea din Piaţa Centrală din capitală NU a încălcat drepturile exclusive ale companiei străine. Hotărârea Curţii de Apel Chişinău poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.