Știrile Curente

Meteo Horoscop
Modificări contestate în audiovizual
Un proiect de lege privind securizarea spaţiului informaţional din Republica Moldova a fost votat azi în grabă în două lecturi de Parlament. Iniţiativa de modificare a Codului Audiovizualului aparține Partidului Democrat, care spune să astfel ar vrea să combată propaganda rusească, a provocat critici aprinse în condiţiile în care chiar şeful PD, Vladimir Plahotniuc, retransmite în Republica Moldova un post de la Moscova. Totodată, deputații au denunțat numeroase încălcări de procedură. Chiar și așa, proiectul guvernării a trecut.  Proiectul de lege a fost prezentat de către deputatul Sergiu Sîrbu, iar discuțiile, care au durat mai bine de două ore, au avut loc pe fundalul acuzațiilor dure la adresa PD, mai ales că examinarea și votarea inițiativei au fost propuse în ziua în care presa de la Moscova a scris despre faptul că Plahotniuc este cercetat penal în Rusia pentru omor şi tentativă de omor.
Liberal-democrații au propus ca legea să fie adoptată numai în prima lectură, iar socialiștii - ca votul să fie nominal. Ambele sugestii nu au întrunit numărul necesar de voturi, iar în final 61 de deputați, cu excepția comuniștilor și socialiștilor, au adoptat proiectul în două lecturi. Ulterior, șeful statului, Igor Dodon, a scris pe Facebook că nu va promulga această lege. 
07 December 2017 19:48 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64