Știrile Curente

Meteo Horoscop
Atac, explozie și luare de ostatici
Zi tensionată în Franţa şi Germania. Un elev a deschis focul într-un liceu din oraşul francez Grasse, aflat în apropiere de Cannes. În rezultat, opt persoane au fost rănite, iar cinci sunt în stare de șoc și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Tot în Franţa, de această dată la Paris, s-a produs o explozie în sediul Fondului Monetar Internațional. Iar în Germania, în localitatea Duisburg, a avut loc o luare de ostatici la o bancă. Din fericire, nimeni nu şi-a pierdut viaţa. 
 
Din primele informații difuzate de presa franceză, doi elevi înarmați au intrat în liceul Alexis de Tocqueville din Grasse și au început să tragă spre directorul școlii. În haosul creat, cel puțin opt persoane au fost rănite. Forțele de ordine au intervenit în scurt timp, iar presa franceză relatează că un tânăr a fost reținut, iar al doilea a fugit de la fața locului. Cel reținut este un elev de 17 ani. El avea asupra sa o pușcă, două pistoale și două grenade. Mai mult, forţele speciale au detonat un dispozitiv exploziv care fusese lăsat în liceu.
În acelaşi timp, la sediul Fondului Monetar Internațional din Paris, s-a produs o explozie. Deflagraţia a survenit în urma deschiderii unui plic ce conținea o substanţă necunoscută. O persoană a fost rănită la mâini și la față, iar presa franceză relatează că este vorba despre asistenta unui director. La fața locului au ajuns forțele de ordine, iar angajaţii instituţiei au fost evacuaţi. Anchetatorii spun că, în ultimele zile, au fost înregistrate mai multe apeluri telefonice suspecte.
 
Tot azi, doi angajaţi ai unei bănci din oraşul Duisburg din Germania au fost luaţi ostatici. S-a întâmplat dimineaţa devreme, atunci când doar cei doi erau în incintă. Zeci de echipaje de poliţie au fost mobilizate la faţa locului, iar peste câteva ore oamenii legii şi-au forţat intrarea în filiala băncii. Suspecţii erau, însă, de negăsit. Aceştia au fost arestaţi târziu, în apropierea unei brutării din cartierul Rumeln. Ulterior, cei doi angajaţi ai băncii le-au declarat jurnaliştilor că au auzit zgomote din seif înainte de ora deschiderii, ceea ce înseamnă că atacatorii ar fi rămas ascunşi peste noapte în sediu. 
 
 
16 March 2017 19:37 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64