Știrile Curente

Meteo Horoscop
Iliescu, audiat în dosarul revoluției
Primul preşedinte al României post-decembriste, Ion Iliescu, s-a prezentat astăzi la Parchetul din Bucureşti, unde a fost audiat de procurorii militari în dosarul Revoluției. Întrebat dacă se consideră sau nu vinovat, Iliescu a lansat o replică tăioasă la adresa jurnaliştilor.
 
Fostul şef de stat are calitate de martor în acest dosar în care, deocamdată, nimeni nu este pus sub acuzare. Totuşi, procurorii consideră că responsabili pentru unele evenimente de la Revoluția din 1989 sunt cei care au preluat puterea după căderea regimului Ceaușescu. Mai exact, din actele dosarului rezultă că, pentru păstrarea puterii, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22 decembrie 1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice şi lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane. Această anchetă a fost închisă și redeschisă de mai multe ori. Ion Iliescu s-a mai prezentat în ultimele luni la Parchetul General, fiind audiat în Dosarul Mineriadei, unde are calitate de inculpat. 
 
16 March 2017 19:39 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64