Știrile Curente

Meteo Horoscop
Olanda ține piept populiștilor
Gură de oxigen pentru Uniunea Europeană. Populiştii din Olanda au pierdut alegerile parlamentare. Scrutinul din Ţara Lalelelor a fost urmărit cu o deosebită atenţie de întreaga lume după Brexit-ul din Marea Britanie şi victoria lui Trump în Statele Unite ale Americii. 
 
Potrivit rezultatelor parţiale, Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie al premierului Mark Rutte se clasează pe primul loc şi ar obține 32 din cele 150 de mandate din camera inferioară a parlamentului olandez. Urmează Mişcarea Creştin-Democrată, cu 21 de locuri, iar partidul populist de extremă-dreapta a lui Geert Wilders va avea doar 20 de mandate, deşi se aştepta să câştige alegerile. Wilders şi-a recunoscut înfrângerea, dar a avertizat că va avea un rol important în politică. De partea cealaltă, câştigătorul alegerilor, premierului Mark Rutte, a declarat că Olanda a spus STOP populismului în Europa. De altfel, de teama unei victorii a a euroscepticilor, prezenţa la urne a fost de 81 la sută, cea mai mare din ultimele trei decenii. 
 
16 March 2017 19:40 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64