Știrile Curente

Meteo Horoscop
Sărbătoare cu critici
Este important să jucați după reguli şi nu CU regulile. Este mesajul șefului Delegației Uniunii Europene în Moldova, la adresa Consiliului Concurenței, care și-a sărbătorit 10 ani de activitate. Pirkka Tapiola a mai declarat că, deși există anumite îmbunătățiri în ceea ce privește promovarea unor reguli concurențiale sănătoase, mai rămân multe de făcut. În timp ce șefa Consiliului Anti-monopol a vorbit cu mândrie despre realizări, mai mulți experți afirmă că instituția este ineficientă și inutilă. 
 
Pirkka Tapiola și-a rostit discursul de la tribuna Palatului Republicii, unde Consiliul Concurenței și-a marcat aniversarea cu mare fast. Șefa instituției, Viorica Cărare, s-a lăudat că lupta anti-monopol este mai aprigă ca oricând, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.
 
Pe de altă parte, experții economici și cei în energetică susțin că situația este diametral opusă.
 
Nici competiția de pe piața mass-media și cea a publicității nu este tocmai sănătoasă, spun experții.
 
Acum doi ani, Consiliul Concurenței s-a pomenit în centrul unui scandal, după ce Curtea de Conturi a constatat că administrația instituției și-a asigurat condiții de lux la locul de muncă. Întreţinerea unui angajat al Consiliului Concurenţei costa anual, doar la capitolul chirie, 95 de mii de lei, bani luaţi din bugetul statului. În acelaşi timp, şefa instituției avea un birou cu o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. Mai mult. Conducerea Consiliului a împărțit prime cu nemiluita angajaților, iar de 8 martie au fost premiați până și bărbații. 
 
16 March 2017 17:08 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64