Politicienii din partidele parlamentare și extraparlamentare insistă asupra ideii că adoptarea sistemului de vot uninominal în condițiile actuale ale țării noastre va reprezenta o catastrofă. Declarațiile au fost făcute la ediția de aseară a emisiunii "Cabinetul din umbră". În cadrul talk-show-lui au fost abordate mai multe subiecte de actualitate, printre care inițiativa șefului statului de a introduce materia "Istoria Moldovei" în programele școlare. Polemicile nu au lipsit.

Nu e timpul pentru uninominale, spun invitații.

În altă ordine de idei, invitații la talk-show au polemizat pe marginea inițiativei președintelui Igor Dodon de a introduce în școli "Istoria Moldovei" în loc de "Istoria românilor și universală", cum este în prezent.

Inițiativa nu a fost comentată deocamdată de premier. Totodată, Țurcan s-a arătat deranjat de faptul că nu se acordă atenția altor propuneri ale socialiștilor, fapt ce a atras polemică între el și liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Cât privește criticile aduse proiectului de lege ce vizează schimbarea sistemului electoral din proporțional în uninominal, reprezentanții PD au refuzat să vină la emisiune pentru a le combate, însă acestea au fost respinse anterior. Ideea, venită de la oligarhul Vladimir Plahotniuc, a fost criticată dur de către politicieni, societatea civilă și europarlamentari.