Știrile Curente

Meteo Horoscop
Cu picioarele degerate, a făcut istorie
Poveste extraordinară de dârzenie şi curaj. Cu ambele picioare degerate, românul Tiberiu Uşeriu a câştigat din nou cel mai dur maraton din lume, desfăşurat dincolo de Cercul Polar. Chiar dacă medicii i-au interzis să-şi continue cursa, românul şi-a riscat sănătatea şi viaţa pentru a ridica din nou tricolorul deasupra capului. El este primul sportiv care reușește să câștige "Ultramaratonul Arctic", o cursă infernală de 566 de kilometri, doi ani la rând. 
 
Cursa de rezistenţă a fost organizată în Canada, dincolo de Cercul Polar, şi a durat şapte zile şi şapte nopţi. Tiberiu Uşeriu a trecut linia de sosire la orala locală 1 şi 25 de minute, iar organizatorii spun că temperatura în acel moment era de minus 36 de grade. La start s-au aliniat 23 de maratonişti, dar numai nouă au rămas în cursă. Asta pentru că anul acesta temperaturile au fost mult mai scăzute, iar vântul a fost deosebit de puternic. Din cauza vremii extreme, Tiberiu a început să aibă degerături la picioare încă de la jumătatea traseului, însă nu a abandonat. În ultimul punct de control, după 491 de kilometri parcurşi, medicii i-au interzis să mai continue cursa după ce ambele picioare, pline de degerături, s-au infectat. Totuşi, organizatorii i-au spus românului că poate continua cursa, mai având 75 de kilometri până la final, pe propria sa răspundere. Fără să stea pe gânduri, el a pornit la drum şi a scris istorie. În vârstă de 42 de ani, Tiberiu a avut o tinereţe tumultoasă. De la un infractor care a evadat din două închisori şi a fost vânat de Interpol, el a reuşit să ajungă astăzi un legendar sportiv de anduranţă.
 
17 March 2017 19:49 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64