Știrile Curente

Meteo Horoscop
Lumina și căldura, mai scumpe
Energia electrică şi cea termică s-au scumpit din nou. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi cererile de majorare a tarifelor pentru curent şi căldură, depuse de mai mulţi furnizori. Pentru clienţii Gas Natural Fenosa, preţul pentru un kilowatt/oră a crescut până la un leu şi 99 de bani, cu 3,6 la sută mai mult decât până acum. Iar tariful pentru energia termică a crescut cu 54 de lei pentru o gigacalorie sau cu cinci la sută mai mult faţă de tariful precedent. 
 
Furnizorii şi-au argumentat cererile de scumpire prin oscilaţiile cursului valutar, devierile financiare acumulate şi creşterea salariului minim pe economie.
 
În final, Consiliul de Administraţie al ANRE a aprobat tarife noi, ce-i drept mai mici decât a solicitat furnizorul de curent.
 
În cadrul aceleiaşi şedinţe, ANRE a majorat şi tariful pentru căldură. Astfel, clienţii Termoelectrica vor plăti pentru o gigacalorie 1.122 de lei, faţă de 1.068 de lei, cât era până acum. Iar consumatorii CET NORD - 1.220 de lei.
Noile tarife pentru energia termică vor intra în vigoare de la 1 mai, iar cele pentru curent - din data publicării în Monitorul Oficial.
 
Precedenta majorare a tarifului pentru energia termică furnizată de Termoelectrica a avut loc în luna septembrie a anului trecut. Iar cel pentru energia electrică nu a fost modificat din martie 2016, când ANRE a hotărât reducerea cu 11 la sută a tarifului pentru energia electrică furnizată populaţiei de compania Gas Natural Fenosa. Autoritatea de reglementare a revenit la ajustarea tarifelor după ce în iulie 2015 a majorat preţul curentului cu peste 30 la sută, tarif care a intrat în vigoare pe 9 noiembrie, după un audit efectuat la companiile furnizoare. La adoptarea deciziei de micşorare a tarifelor, ANRE nu a luat în calcul devierile financiare, formate în urma deprecierii leului. 
 
 
17 March 2017 19:00 519
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64