Le promiteau unor tinere locuri de muncă atractive peste hotare și salarii de mii de euro, în realitate, însă, le obligau să se prostitueze. Un cetăţean al Azerbaidjanului, în vârstă de 38 de ani, şi două moldovence de 21 şi 27 de ani sunt suspectaţi că au recrutat cel puțin opt tinere care au între 18 și 28 de ani, pe care le-au forțat, timp de câţiva ani, să presteze servicii sexuale în Dubai.

De cele mai multe ori, tinerele erau recrutate prin intermediul unor reţele de socializare, fiind ademenite cu locuri de muncă bine plătite, spun procurorii.

După ce li se perfectau pașapoartele şi vizele de călătorie, tinerele erau transportate până la aeroportul din Odesa, de unde zburau spre Dubai. Acolo, ele erau obligate să se prostitueze.

Liderul grupării, un cetăţean azer în vârstă de 38 de ani, stabilit de 16 ani în Dubai, precum şi cele două moldovence, au fost reținuți în flagrant, în moment ce transportau spre Odesa trei tinere recrutate recent. În prezent, cele trei persoane suspectate de trafic de fiinţe umane sunt cercetate penal și ar putea sta după gratii până la 20 de ani. Şi o moldoveancă în vârstă de 34 de ani riscă ani grei de puşcărie. Pe parcursul unui an, şase membri ai unei grupări, din care făcea parte moldoveanca, un cetățean român și patru greci, ar fi forţat opt tinere din ţara noastră, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, să se prostitueze în capitala Greciei, Atena. Și de această dată, victimele erau găsite pe rețelele de socializare.