Știrile Curente

Meteo Horoscop
Votul uninominal, dublu boicot
Comuniștii și liberal democrații au refuzat să participe la discuțiile privind modificarea sistemului electoral. Fracțiunile parlamentare ale PCRM și PLDM și-au retras reprezentanții din grupul de lucru ce urmează să examineze inițiativa de trecere la votul uninominal. Unii deputații consideră că discuțiile vor fi doar de formă și doar pentru a da impresie partenerilor externi că ar exista un consens. 
 
Deputatul PCRM Inna Șupac l-a acuzat pe președintele Parlamentului, Andrian Candu, de denaturarea unei inițiative anterioare privind crearea unui grup de lucru, cu participarea societății civile, care să elaboreze amendamente pentru îmbunătățirea legislației electorale.
 
Și fracțiunea PLDM a anunțat retragerea reprezentantului său din grupul de lucru care ar urma să discute proiectul PD privind modificarea sistemului electoral.
 
Amintim că 18 organizații neguvernamentale au anunțat că vor boicota discuțiile privind modificarea sistemului electoral, pentru că, în opinia lor, schimbarea regulilor de joc în timpul jocului, pe fundalul unei crize social-politice și în condițiile în care partidele aflate la guvernare dețin elemente majore de influență, ar putea afecta rezultatele alegerilor. Și anume, ar fi avantajați acei actori care dețin pârghii de control. Ieri, liderii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Acţiune şi Solidaritate și PLDM au spus că se alătură ONG-urilor care vor boicota dezbaterile publice pe marginea proiectului PD și că vor organiza proteste în cazul în care documentul nu va fi retras. 
 
17 March 2017 17:08 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64