Știrile Curente

Meteo Horoscop
Dodon se laudă cu donaţii nefăcute
Declaraţii false la nivel înalt. Primarul satului Sadova, raionul Călăraşi, dezminte afirmaţile şefului statului, Igor Dodon, care a spus că ar fi donat peste 100 de mii de lei grădiniţei din localitatea sa de baştină. Dezvăluirile au fost făcute de Asociaţia Presei Independente, care a constat că nici Dodon şi nici alţi investitori apropiaţi acestuia nu au donat bani sau bunuri grădiniţei din Sadova. Preşedinţia a lăsat însă fără răspuns cererea de informaţii a API.  La mijlocul lunii februarie, Igor Dodon a fost întrebat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, dacă fără susţinerea financiară a Uniunii Europene, Republica Moldova ar avea viitor, întrucât chiar grădiniţia din satul său de baştină a fost renovată pe bani europeni. Dodon s-a lăudat atunci că şi el ar fi făcut donaţii pentru această instituţie preşcolară.
Trei zile mai târziu, Asociaţia Presei Independente a solicitat Preşedinţiei informaţii despre donaţiile făcute de Igor Dodon pentru grădiniţa din Sadova. Consultanta principală a Serviciului de presă al Preşedinţiei, Carmena Lupei, a confirmat că a recepţionat cererea de acces la informaţie, însă până la expirarea termenului prevăzut de legislaţie, API nu a primit răspuns la solicitare. Ulterior, Asociaţia Presei Independente a cerut informaţii despre toate investiţiile făcute în grădiniţa din Sadova în anii 2010-2017. Din datele oferite de Primăria localităţii reiese că singurele persoane care au sprijinit financiar instituţia preşcolară sunt părinţii copiilor ce o frecventează. Spusele lui au fost confirmate şi de către directoarea grădiniţei, Gheorghina Anghenie. Potrivit şefei instituţiei preşcolare, cele mai mari investiţii au fost făcute de Guvernul României prin intermediul Fondului de Investiţii Sociale din Moldova. 
20 March 2017 17:15 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64