Știrile Curente

Meteo Horoscop
Primăria caută teren pentru gunoi
Primăria capitalei caută un teren pentru depozitarea deşeurilor din oraş. Dorin Chirtoacă a anunţat că autorităţile municipale sunt gata să aloce 10 milioane de lei pe an în acest scop. Condiţia este ca lotul să fie amplasat la o distanţa de 50-70 de kilometri de Chişinău.

Anunţul a fost făcut în contextul protestelor organizate de locuitorii din Bubuieci, care s-au împotrivit transportării resturilor menajere din Chişinău la groapa de gunoi din preajma satului lor. O altă soluţie ar fi depozitul de la Ţânţăreni, raionul Anenii Noi, singurul spaţiu care corespunde standardelor de mediu, a mai spus Chirtoacă. El a adăugat că trebuie să se ajungă la un acord cu autoritățile din Țânțăreni pentru reabilitarea și redeschiderea gropii de gunoi de acolo. Dacă localnicii se vor împotrivi în continuare, misiunea de a rezolva problema îi va reveni Guvernului, a mai declarat primarul. Amintim că, săptămâna trecută, în timpul protestelor sătenilor din Bubuieci, camioanele Regiei "Autosalubritate" nu au avut unde evacua gunoiul din Chişinău. 
20 March 2017 17:13 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64