Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susţine că este urmărit de maşinile lui Dorin Damir, unul dintre finii de cununie ai oligarhului Vladimir Plahotniuc. Câteva dintre aceste automobile ar fi fost observate în timp ce se plimbau în preajma casei lui Năstase. Din această cauză, membrul platformei DA, face apel către toate instituţiile naţionale şi internaţionale să intervină şi să nu admită ca în Republica Moldova, persoanele care protestează să fie persecutate de clanurile mafiote.

Andrei Năstase povesteşte că a avut o întâlnire cu reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite la Chişinău. Imediat după întrunire, i s-a comunicat că, în preajma casei sale, ar fi fost observate maşinile lui Dorin Damir.

Năstase susţine că acest lucru se întâmplă, întrucât ar face declaraţii care nu le convin unor persoane influente. El spune că anterior a mai fost urmărit de maşini suspecte.

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr spune că nu va depune nicio sesizare la procuratură, întrucât nu are încredere în justiţia moldovenească.

Nici controversatul om de afaceri, Dorin Damir, dar nici oligarhul Vladimir Plahotniuc nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Precizăm că, doi deputaţi care făceau trimitere la SIS au declarat că pe 7 aprilie 2012, anume în biroul lui Damir a fost alcătuită schema de legalizare a acțiunilor de tip raider la Banca de Economii, cu participarea lui Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituționale, a lui Mihai Poalelungi, preşedintele interimar al Curţii Supreme de Justiţie şi a lui Victor Berlinski, fostul reprezentant al acționarilor minoritari de la BEM. Totodată, despre Dorin Damir s-a scris că ar fi fost cel care s-a deplasat în Pădurea Domnească pentru a şterge urmele după vânătoarea sângeroasă de pe 23 decembrie 2012, soldată cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu.