Știrile Curente

Meteo Horoscop
Opoziția versus președinția
Igor Dodon face echipă bună cu Vladimir Plahotniuc, iar dovada cea mai elocventă ar fi coordonarea propunerilor privind modificarea sistemului electoral. Opinia a fost exprimată de liderii opoziției extraparlamentare la talk-show-ul "Cabinetul din umbră" de la Jurnal TV. Liderul Partidului Platforma DA i-a cerut purtătorului de cuvânt al șefului statului să-şi ceară scuze de la cetăţeni în numele lui Igor Dodon, pentru nerespectarea promisiunilor electorale.  Inițiativa președintelui de a introduce sistemul electoral mixt este calificată de opoziție drept un colac de salvare întins lui Vladimir Plahotniuc care vrea trecerea la votul uninominal. O opțiune împotriva ambelor proiecte ar putea fi protestele, au declarat unii invitați.
Invitații au polemizat și pe marginea faptului că șase partide din opoziție au semnat o declaraţie comună prin care pledează pentru păstrarea actualului sistem electoral. Menționăm că anterior Igor Dodon a negat existența unui tandem cu Vladimir Plahotniuc, iar preşedintele PD nu a comentat subiectul, ci doar a criticat proiectul de lege al socialiștilor privind votul mixt. 
21 April 2017 19:47 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64