O studentă de la Universitatea Tehnică a Moldovei a realizat o lucrare de licenţă inedită. A transpus în oţel inoxidabil cele 12 zodii de aer, apă, foc şi pământ şi le-a aranjat în fântâna arteziană din parcul instituţiei, situat pe strada Studenţilor din capitală. Absolventa specialităţii design industrial nu poate însă culege laurii, deocamdată, pentru că se află în Sri Lanka, unde a obţinut un loc de muncă. Cei care se plimbă prin parc sunt încântaţi de lucrarea inedită, chiar dacă unii nu prea cred în zodii. Ideea i-a venit unei studente de la Universitatea Tehnică a Moldovei şi a fost implementată în cadrul lucrării de licenţă.

Profesorul care a ghidat întregul proces de lucru spune că sculpturile, care au fost realizate sută la sută în laboratoarele universităţii, ar trebui să fie perfecţionate. Studenţii Universităţii Tehnice şi cei care se plimbă zilnic prin parc spun că le place lucrarea, chiar dacă unii dintre ei nu prea cred în horoscop.

Ideea le-a fost pe plac şi unor străini, care ar fi vrut să copieze lucrarea. Profesorii de la UTM spun însă că nu ar vrea ca o compoziţie identică să existe şi în altă parte.