O fetiţă de doi ani din satul Hulboaca, municipiul Chişinău, nu știe ce înseamnă să alergi, să te joci, să te bucuri de viață. Ariadna suferă de tetrapareză spastică, paralizie cerebrala și epilepsie. Părinții ei au făcut sacrificii uriașe și au reușit să îi redea speranța că într-o zi va fi un copil sănătos. Șansa ei se află într-o clinică specializată de peste hotare. Pentru a nu pierde acest dram de speranță, Ariadna are nevoie de ajutor. De la naștere, Ariadna suferă de tetrapareză spastică, o boală cumplită din cauza căreia NU poate merge, vorbi sau mânca singură. Părinţii ei luptă cu disperare să o salveze. Au mers oriunde li s-a spus c-ar putea avea o șansă, dar timpul devine apăsător.

Conform raportului medical, Ariadnei îi trebuie un program individual de reabilitare și incluziune socială. Ea are nevoie de kinetoterapie, gimnastică medicală şi terapie ocupațională. Toate aceste lucruri sunt cu greu acoperite din salariul instabil al tatălui și cei 3.500 de lei din indemnizații.

Fiecare zi pentru Ariadna este o nouă încercare, căreia îi face cu greu față, dar părinții încă mai speră la o minune.

Singura șansă a fetiței este operația de rizotomie dorsală selectivă, foarte riscantă, care se efectuează la o clinică specializată din Turcia. Este o procedură chirurgicală direct pe nervii coloanei vertebrale. Vârsta optimă pentru operație este între 2 și 5 ani. După intervenție, fetița va avea nevoie de câțiva ani de recuperare.

VICTORIA BANK

Cod IBAN: MD75VI225920030020694884

Nr. cont: 225920030020694884980

Beneficiar: Strîmbanu Victoria Afanasie

Telefon: 078 009 979

Acum, pentru familia Strîmbanu, fiecare gând contează. Cu 27 de mii de euro ar putea să-și salveze copila. Împreună, putem împlini această șansă!