Știrile Curente

Meteo Horoscop
Guvernarea pasează responsabilitatea
„Este bine să fii criticat sau apreciat pe criterii politice, dar pentru noi este mai important să fim evaluați de instituțiile independente cum ar fi Fondul Monetar Internațional sau Banca Mondială.” Astfel a comentat președintele Parlamentului Andrian Candu decizia Legislativului European de a amâna discuțiile pe marginea acordării asistenței financiare pentru Republica Moldova. Deputatul PD susține că europarlamentarii ar fi fost dezinformați și dă vina pe opoziția extraparlamentară.  În replică, atât Andrei Năstase, cât și Maia Sandu califică acuzațiile lui Andrian Candu drept ridicole.
Cât despre criticile la adresa guvernării de la Chișinău venite din partea mai multor europarlamentari, Andrian Candu sugerează că opiniile lor contează mai puțin în comparație cu cele exprimate de reprezentanții altor structuri internaționale.
Președintele Parlamentului mai dă asigurări că proiectul privind schimbarea sistemului electoral va fi adoptat în lectură finală doar după ce va fi avizat de Comisia de la Veneția. Totuși, sunt așteptate recomandări pentru îmbunătățirea documentului, iar decizia de a schimba sau nu Codul Electoral...
Potrivit președintelui Parlamentului, la mijlocul lunii iunie, Comisia de la Veneția ar putea să se pronunțe pe marginea proiectului PD și PSRM privind trecerea la votul mixt. 
17 May 2017 19:48 52
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64