Știrile Curente

Meteo Horoscop
Fără ședințe de Parlament
Ședințele parlamentului din această săptămână au fost amânate, întrucât nu are cine să le prezideze. Asta pentru că președintele legislativului Andrian Candu se află într-o vizită în Polonia, iar adjunctul său, Vladimir Vitiuc, a plecat în SUA, în cadrul unei delegații conduse de Vladimir Plahotniuc. Informațiile au fost făcute publice de șefa fracțiunii PCRM, Inna Șupac. Între timp, atât deputații PD, cât și serviciul de presă al formațiunii susțin că nu cunosc cine face parte din delegație și care este scopul vizitei în Statele Unite.  Într-un comunicat remis astăzi presei, PD anunță că Vladimir Plahotniuc și-a început vizita în Statele Unite, fără a preciza cine face parte din delegație. Serviciul de presă al Guvernului nu a răspuns la telefon pentru a preciza dacă printre cei care au plecat în SUA sunt sau nu membri ai executivului. Solicitat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gamurari, a declarat că nu deține lista membrilor delegației. Nici deputatul PD Sergiu Sîrbu nu a putut oferi mai multe detalii. Solicitat să comenteze informațiile apărute în presă, potrivit cărora închirierea aeronavei cu care ar fi zburat Vladimir Plahotniuc peste ocean ar costa 30 de mii de dolari pentru o oră, Sîrbu a fost laconic. Ieri, și președintele Parlamentului Andrian Candu declara că șeful PD s-ar afla în țară. Asta deși presa scria că oligarhul a plecat în Statele Unite.
Întâmplător sau nu, vizita lui Vladimir Plahotniuc în Statele Unite are loc la scurt timp după ce Parlamentul European a decis să amâne discuțiile privind acordarea unei asistențe financiare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Asta după ce, acum două săptămâni, deputații PD, PSRM și cei din grupul Leancă au votat în grabă și cu încălcarea procedurilor regulamentare, proiectul privind trecerea la sistemul mixt de vot. 
18 May 2017 19:47 247
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64