Știrile Curente

Meteo Horoscop
BAC-ul, subiect de audieri parlamentare
Ministerul Educației, chemat la raport în legislativ. Parlamentarii au votat unanim pentru ca șefia instituției să vină la audieri în legătură cu sesiunea de Bacalaureat din acest an, întrucât spun ei, au fost atestate numeroase abateri. Dezbaterile ar putea avea loc cu ușile închise. „Eu aș vorbi și despre calitatea predării”, a propus deputatul PD Dumitru Diacov. „Ei lucrează așa cum îi plătim noi”, s-a grăbit să îi dea replica legislatorul PLDM Maria Ciobanu.  Propunerea a venit din partea socialiștilor, care spun că au fost depistate două nereguli majore.
Rând pe rând, reprezentanți din toate fracțiunile și-au exprimat susținerea. Unii deputați au vorbit și despre alte aspecte din domeniul educației care îi nemulțumesc. Iar liderul comuniștilor consideră că examenele de Bacalaureat în genere trebuie excluse.
La final, parlamentarii au aprobat ca audierile să aibă loc săptămâna viitoare. Tot atunci se va discuta pe marginea caracterului deschis sau închis al dezbaterilor. Menționăm că rata de promovare pentru absolvenții din licee din acest an este de peste 80 la sută. Totodată, aproape 12.200 de contestaţii au fost depuse după examenele de Bacalaureat, ceea ce înseamnă că aproape fiecare a cincea notă primită nu a fost pe placul elevilor. Iar cât privește salariile profesorilor, subiect adus în discuții de parlamentari, potrivit Biroului Naţional de Statistică, în ultimul trimestru din 2015, salariul mediu al cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar a fost de 4.650 de lei. În 2016, el a fost majorat cu 8,6 la sută. 
13 July 2017 19:44 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64