Știrile Curente

Meteo Horoscop
Condamnări în cazul Boris Nemţov
Condamnări în cazul asasinării opozantului rus Boris Nemțov. Cei cinci indivizi acuzați de uciderea fostului vicepremier de la Moscova au primit între 11 și 20 de ani de închisoare cu regim sever. Decizia a fost luată de un tribunal militar din capitala Rusiei.  Bărbatul care ar fi tras în Boris Nemțov, Zaur Dadaev, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Asta deși procurorii au cerut detenţie pe viaţă pentru acesta. Ceilalți patru inculpaţi, care de asemenea sunt ceceni, au fost găsiţi vinovaţi de complicitate la organizarea asasinatului şi se vor afla între 11 și 19 ani după gratii în penitenciare de maximă securitate. Toți resping acuzațiile ce li se aduc.
Cu toate acestea, cel care a comandat omorul nu a fost prins deocamdată. Poliția de la Moscova susţine că este pe urmele unui cecen care în decembrie 2015 a fost declarat drept posibil comanditar al crimei.
Boris Nemţov, unul dintre criticii vehemenți ai președintelui rus, Vladimir Putin, a fost împușcat în februarie 2015, în timp ce traversa un pod din apropierea Kremlinului. În acea perioadă, opozantul lucra la un raport privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, iar asasinarea sa a trezit suspiciuni că ar avea legătură cu acel studiu. Cu câteva luni mai devreme, el afirmase fără ocolişuri că în spatele războiului din estul Ucrainei se află Putin şi anturajul său. 
13 July 2017 19:43 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64