Platforma Demnitate și Adevăr solicită instituțiilor internaționale să investigheze implicarea șefului PD în spălările de bani prin judecătoriile moldovenești, în furtul miliardului din bănci, dar și în mafia anabolizantelor. Membrii formațiunii au semnat o declarație în care menționează că ar fi oportună începerea urmăririi penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc, având în vedere multiplele sale identități și cetățenii. În același timp, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr îndeamnă cetățenii să iasă duminică la protest, pentru a da un semnal că există o masă critică şi aceasta își dorește o schimbare în țară. Reprezentanții formațiunii spun că au hotărât să facă această solicitare pornind de la faptul că țara este pe punctul de a pierde sprijinul, inclusiv financiar, al partenerilor externi, în urma adoptării sistemului mixt de vot de către tandemul Plahotniuc-Dodon.

În declarația Platformei Demnitate și Adevăr se mai arată că situația a degradat în ultimii opt ani, odată cu devalizarea băncilor, jefuirea populației, dar și exodul masiv al populației. Toate s-au întâmplat pe fundalul instaurării unei dictaturi personale a șefului PD, mai spun semnatarii.

În acest context, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr cheamă oamenii la protestul antiguvernamental care va avea loc duminică.

Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta solicitarea Platformei Demnitate și Adevăr. Menționăm că, anterior, și Partidul Acțiune și Solidaritate a îndemnat cetățenii să se alăture manifestației antiguvernamentale de duminică.