Știrile Curente

Meteo Horoscop
Cuib de șerpi într-un oficiu medical
Asistență medicală în condiții extreme la Oficiul de Sănătate din satul Socola, raionul Șoldănești. În sălile de examinare mișună șerpii, iar clădirea este inundată la fiecare ploaie. Ultima furtună a lăsat instituția și fără curent electric. Priveliștea dezolantă a fost surprinsă de către reporterul postului Impuls TV, care a aflat și opinia autorităților locale la acest subiect. "Trebuie să vedem dacă avem resurse pentru a ne îndeplini toate dorințele și mofturile", spune președinta raionului Șoldănești, cu referire la renovarea instituției medicale în care de ani buni s-au adăpostit reptilele.

Oficiul de Sănătate din localitatea Socola, raionul Șoldănești, seamănă mai curând cu un muzeu al satului, rămas nereparat din secolul trecut. La clădirea văruită cu geamuri și uși vechi se adaugă fisurile din acoperiș și găurile din pardoseală, pe unde uneori își fac loc târâtoarele.

Asistenta medicală recunoaște că nu scapă bine de reptile și trebuie să înfrunte o altă provocare - ploile care inundă clădirea din cauza acoperișului deteriorat. Imobilul nu a mai fost reparat din anii 60 ai secolului trecut, atunci când a fost construit, iar problema este una atât de veche încât a devenit o normalitate.

Renovarea clădirii ar necesita cheltuieli de sute de mii de lei, bani pe care șefa Centrului de Sănătate din Vadul-Raşcov, în subordinea căruia se află cabinetul medical din Socola, speră să-i obțină de la autoritățile raionale.

Planurile conducerii raionului Șoldănești sunt însă altele.

Potrivit estimărilor făcute de autoritățile raionale, reparația Oficiului de Sănătate din Socola ar necesita cheltuie de un milion de lei.
10 September 2017 19:39 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64