Știrile Curente

Meteo Horoscop
Detalii noi în dosarul Manole
Detalii noi în cadrul dosarului penal pornit pe numele fostei judecătoare Domnica Manole, în urma deciziei acesteia de a obliga Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul de modificare a Constituției, proces inițiat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Manole a contestat în instanță o ordonanță a Procuraturii prin care îi este prelungit statutul de bănuit în dosar întrucât, afirmă ea, s-au admis un șir de abateri. Examinarea chestiunii a fost amânată însă pentru săptămâna viitoare.

După ce aproape un an a fost examinată această plângere și urma să existe un verdict, judecătorul Victor Rațoi a declarat că se abține de la examinare, astfel că documentul a ajuns pe masa unui alt magistrat, Mihail Diaconu. Astăzi urma să aibă loc prima ședință, însă a fost amânată întrucât procurorul de caz, Eugeniu Rurac, nu s-a prezentat. Miezul plângerii îl reprezintă contestarea unei ordonanțe de prelungire a calității de bănuit în dosarul penal în care Domnica Manole este acuzată că ar fi pronunțat cu bună-știință o decizie contrară legii atunci când a dispus organizarea referendumului de modificare a Constituției. Fosta judecătoare afirmă că anterior nici măcar nu a existat o calitate de bănuit, cu atât mai mult să existe o prelungire a acestui statut. Acest fapt a fost reflectat printr-o încheiere în care Judecătoria Chișinău, cu sediul Râșcani, emisă pe 9 septembrie 2016 în care s-a refuzat stoparea urmăririi penale, dar s-a menționat că nu există o calitate de bănuit, afirmă fosta judecătoare.

Domnica Manole susține că a respectat legea la emiterea hotărârii vizate pe 14 aprilie 2016 și că inițierea dosarului penal reprezintă o hărțuială pentru decizia cu pricina, fapt negat de autoritățile responsabile.
10 September 2017 19:44 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64