Știrile Curente

Meteo Horoscop
Doi ani de la Marea Adunare Națională
Acum doi ani a luat amploare o mișcare de rezistență împotriva fărădelegilor guvernării, care va rămâne în istoria Republicii Moldova. Asta spun membrii mișcării protestatare despre Marea Adunare Naţională din 6 septembrie 2015, atunci când peste 100 de mii de cetăţeni din toate colţurile republicii au participat la manifestaţia organizată de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr. Deși multe dintre revendicări nu au fost îndeplinite de guvernare, acel protest le-a redat speranța cetățenilor și a consolidat societatea dezbinată de putere.

Mulțimea adunată acum doi ani în Piața Marii Adunări Naționale a cerut un șir de demisii, inclusiv cea a procurorului general de atunci, Corneliu Gurin, a fostului șef de la BNM Dorin Drăguțanu, a Guvernului și organizarea unor alegeri parlamentare anticipate.

Totuși, unele rezultate benefice ale acelor proteste nu pot fi neglijate, adaugă membrii Platformei Demnitate și Adevăr.

Cu un mesaj la doi ani de la Marea Adunare Naționale a venit și președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Iată de ce, este important ca presiunea populară să continue cu aceeași energie, spun reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr.

Pe 6 septembrie 2015, zecile de mii de manifestanţi au transmis puterii o listă cu revendicări și au decis să organizeze un referendum pentru modificarea procedurii de alegere a șefului statului, solicitând desfășurarea scrutinului parlamentar anticipat în condiţii echitabile pentru toţi concurenţii electorali. Oamenii au declarat că vor pleca din centrul capitalei doar atunci când vor fi auziţi de guvernanți. Aşa a apărut Oraşul Demnităţii, în care au fost instalate sute de corturi şi în care zeci de cetățeni au protestat în regim non-stop.
10 September 2017 19:42 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64