Știrile Curente

Meteo Horoscop
16 ani de la atentatele din SUA
Americanii, dar și întreaga lume comemorează astăzi cele mai sângeroase atentate teroriste din istoria Statelor Unite. Acum 16 ani, la New York, aproape 3.000 de oameni au murit, după ce 19 terorişti al-Qaeda au deturnat patru avioane cu pasageri, pentru a ataca simbolurile economice, militare și politice ale Statelor Unite. 

Pe 11 septembrie 2001 americanii au fost atacaţi în propria ţară. La primele ore ale zilei, la New York, un avion cu 92 de pasageri şi cinci terorişti la bord a lovit turnul nordic al World Trade Center. 17 minute mai târziu, o a două aeronavă cu 65 de oameni, printre care cinci terorişti, a intrat în cel de-al doilea turn.

Cele două turnuri gemene, simboluri ale New York-ului şi ale succesului american, s-au prăbuşit, învăluind Manhattan-ul într-un apocaliptic nor de praf şi fum. Al treilea avion deturnat de terorişti a fost doborât intenţionat peste clădirea Pentagonului, în statul Virginia. O a patra aeronavă, despre care se crede că avea ca ţintă Casa Albă, a căzut pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu atacatorii.

Reţeaua teroristă Al-Qaida, condusă atunci de Osama bin Laden, a revendicat acele atacuri coordonate, comise de 19 militanţi islamişti și soldate cu moartea a aproape trei mii de morți. Astăzi, 16 ani mai târziu, în memoria victimelor va fi organizată o ceremonie la memorialul construit în locul World Trade Center din New York. 
 
11 September 2017 19:37 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64