Știrile Curente

Meteo Horoscop
16 milioane de euro în 20 de ani
Timp de două decenii, Republica Moldova a fost obligată de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului să achite despăgubiri de peste 16 milioane de euro. Informația a fost prezentată într-un spot realizat de Centrul de Resurse Juridice cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când țara noastră a aderat la Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale. 

Sursa notează că din 1997 până în prezent, Curtea a primit peste 12 mii de cereri împotriva Republicii Moldova și a pronunțat peste 350 de hotărâri în cauzele moldovenești. Reprezentanții Centrului au specificat că grație recomandărilor din partea CEDO au fost înăsprite sancțiunile pentru tortură, iar numărul plângerilor depuse la Curte pentru cazuri de maltratare a scăzut. Totodată, a apărut dreptul de a obține compensații pentru procese tergiversate sau executarea îndelungată a hotărârilor judecătorești. Printre alte rezultate se numără și faptul că Federația Rusă a fost recunoscută responsabilă pentru încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. Autorii mai notează că Republica Moldova are și numeroase restanțe. Mai exact, multe din hotărâri nu sunt suficient de motivate, iar procesele judiciare sunt netransparente. De asemenea, în pofida a peste 20 de condamnări la CEDO, arestul este utilizat prea des și nejustificat, iar judecătorii nu beneficiază de independență absolută. Juriștii s-au referit și la condițiile de detenție, care rămân la fel de proaste. 
 
12 September 2017 19:24 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64