Știrile Curente

Meteo Horoscop
Acţiunile judecătorului, cercetate
Judecătorul care l-a plasat în arest preventiv pe Andrei Brăguță, tânărul decedat în penitenciar la sfârşitul lunii august, s-ar putea alege cu o procedură disciplinară. O sesizare în acest sens a fost expediată Consiliului Superior al Magistraturii de către Procuratură. Între timp, Iurie Obadă de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, refuză să ofere vreun comentariu pe marginea acestui caz de rezonanță. 

Surprins la ieșirea din Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorul nu a fost deloc dispus să vorbească, repetând doar că nu oferă comentarii. 

Între timp, Inspecția Judiciară a CSM urmează să decidă dacă judecătorul a comis abateri și, respectiv, dacă este cazul să fie inițiată o procedură disciplinară. 

Iurie Obadă cunoaște despre lansarea investigației, dar, la fel, refuză să-și exprime public punctul de vedere.
Andrei Brăguță, în vârstă de 32 de ani, a murit la sfârșitul lunii august, când se afla în penitenciarul 16. El a fost reținut pe 15 august, după ce s-a luat la ceartă cu inspectorii de patrulare, în timp ce venea de la Bălţi la Chişinău. În izolator a fost chemată o ambulanţă, iar medicii au insistat asupra transportării lui Brăguță la spital, dar polițiștii au refuzat să facă acest lucru. Deși era la evidenţa medicului psihiatru, el a fost plasat în arest, iar judecătorul de instrucție Iurie Obadă a decis eliberarea unui mandat de arestare pe un termen de 30 de zile. Oficial, bărbatul a murit de „insuficienţă respiratorie, cauzată de bronhopneumonie purulentă bilaterală”. Patru deținuţi și trei angajaţi ai Ministerului de Interne sunt cercetați în dosarul Andrei Brăguță. Unul dintre bărbaţii care au stat în aceeaşi celulă cu Andrei Brăguţă a spus că el a fost adus bătut. În urma acestui caz, reprezentanţii mai multor organizaţii nonguvernamentale au cerut demisii la nivel înalt, dar deocamdată apelul lor a rămas fără răspuns. 
 
12 September 2017 17:03 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64