Știrile Curente

Meteo Horoscop
Frauda bancară ajunge la 52 de miliarde
Frauda bancară care s-a produs în Republica Moldova poate fi estimată în totalitate la... 52 de miliarde de lei. Declaraţia a fost făcută de analistul economic Victor Ciobanu în cadrul emisiunii "Ora Expertizei" de la Jurnal TV. "Este vorba nu de una, ce de cel puţin TREI fraude bancare separate", a adăugat fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa. 

Fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa a spus că investigarea veritabilă a "furtului miliardului" nici nu a început şi că acest lucru va avea loc doar atunci când instituţiile de drept vor ţine cont de raportul Kroll şi vor analiza acţiunile succesive ale autorităţilor. 

Victor Ciobanu susţine că această sumă era, la momentul în care s-a produs jaful bancar, de două ori mai mare decât bugetul ţării şi depăşea jumătate din Produsul Intern Brut. Mai mult, Ciobanu spune că exponenţii guvernării încearcă să inducă ideea că situaţia economică deja s-a stabilizat şi că ar exista o creştere "foarte bună" de 4%. Ei bine, în cifre absolute, PIB-ul pe cap de locuitor a crescut anul trecut cu doar 79 de dolari, notează analistul. 

Banca Naţională a anunţat zilele trecute că din momentul retragerii licențelor celor trei bănci falimentate şi până în prezent, lichidatorii acestora au încasat în total 847 de milioane de lei. Suma recuperată reprezintă doar şase la sută din valoarea creditelor de urgență de peste 14 miliarde de lei, acordate de BNM celor trei instituţii financiare. Dar chiar şi aceşti bani nu sunt obţinuţi din recuperarea propriu-zisă a sumelor fraudate, ci din vânzarea activelor celor trei bănci. 
 
12 September 2017 19:25 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64