Știrile Curente

Meteo Horoscop
Irma a devenit furtună tropicală
Uraganul Irma, care a devastat statul american Florida, a devenit furtună tropicală. Chiar și așa, pericolul nu a trecut, avertizează autoritățile, care susțin că încă are forţa să provoace inundaţii şi pagube. Cel puţin zece oameni au murit, iar distrugerile lăsate în urmă sunt uriașe. 

Insulele aflate la sud de Florida au fost cele mai afectate de uraganul Irma. Ele au suferit distrugeri semnificative și nu mai există nicio conexiune directă de transport rutier spre continent. Asta pentru că cele 42 de poduri care făceau legătura cu Florida au fost afectate. Şi mii de case din stat au fost avariate, iar peste șase milioane de locuințe rămân în continuare fără curent, după ce stâlpii de înaltă tensiune au fost puși la pământ de vântul puternic. Potrivit reprezentanţilor companiilor de utilităţi, vor trece săptămâni până la refacerea completă a reţelei electrice.

Deși meteorologii avertizau despre puterea devastatoare a uraganului, localnicii spun că situația putea fi mult mai gravă. 

Autoritățile locale îi avertizează pe oamenii de rând să fie vigilenți atunci când se decid să revină în casele lor, întrucât pericolul persistă.

La aproape o săptămână după trecerea uraganului Irma, în arhipelagul Caraibelor au început deja lucrările de reconstrucţie. Pe partea franceză a insulei Saint Martin, armata a adus ajutoare sinistraţilor. Irma, considerat unul dintre cele mai puternice uragane înregistrate vreodată, este și cel mai costisitor din istoria Statelor Unite ale Americii. 
 
12 September 2017 17:08 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64