Știrile Curente

Meteo Horoscop
Veteranii îndeamnă la protest
În condiţiile în care guvernarea a devenit ostilă intereselor cetăţenilor, veteranii de război și ai structurilor de forță se văd obligați să apere oamenii şi valorile lor. Ei au venit astăzi în fața presei cu un mesaj tranșant și au declarat că demnitatea și onoarea de ofiţer nu se vând. Astfel, veteranii cheamă toți cetățenii să se alăture spiritului și mișcării protestatare și să participe activ și în număr cât mai mare la manifestația de pe 17 septembrie din fața Parlamentului. 

La conferinţa de presă au participat veterani ai conflictului armat de la Nistru, ai războiului din Afganistan şi ofiţeri în rezervă ai Brigăzii cu Destinaţie Specială „Fulger”. Ei spun că actuala guvernare depune presiuni enorme asupra lor pentru a-i diviza. Cei care îşi exprimă poziţia civică şi sunt mai vocali se aleg cu dosare penale, iar ceilalţi sunt supuși intimidărilor şi coruperii, au mai declarat veteranii.

Organizatorii conferinței de presă au ferma convingere că hoţiile şi fărădelegile nu vor rămâne nepedepsite.

Contactată de Jurnal TV, purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Şor a declarat că nu comentează acuzaţiile, iar Mihai Bălan nu a fost de găsit la numerele de telefon ale Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă.
Anterior, Consiliul Marii Adunării Naţionale a îndemnat toţi cetăţenii să vină pe 17 septembrie, la ora 12:00, în faţa Parlamentului, în număr cât mai mare, la un miting de protest față de votul mixt, dar și față de starea lucrurilor din țară. Proteste similare au avut loc în această vară, când participanţii au cerut la unison anularea legii cu privire la votul mixt, adoptată în grabă pe 20 iulie de către 74 de parlamentari, în pofida recomandărilor instituțiilor internaționale de a nu schimba sistemul electoral.  
 
12 September 2017 19:23 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64