Știrile Curente

Meteo Horoscop
Fără partea de recoltă şi plini de datorii
Fără cereale şi cu datorii de mii de lei. Mai mulți proprietari de terenuri agricole din satul Ciuciuieni, raionul Sângerei, se plâng că, în ultima perioadă, şeful unei gospodării ţărăneşti nu-şi onorează obligațiile faţă de cei 36 de localnici care i-au dat pământurile în folosinţă. Oamenii s-au pomenit cu datorii de mii de lei despre care, spun ei, habar nu au cum au fost acumulate. Fermierul respinge însă acuzaţiile. Mai mult, el afirmă că proprietarii de terenuri ar avea obligaţii financiare faţă de el. 

Mătuşa Alexandra are 87 de ani. Ea povesteşte că la sfârșitul anilor 90, când a avut loc privatizarea pământului, împreună cu mai mulţi săteni și-a dat lotul în grija şefului unei gospodării ţărăneşti. Înțelegerea a fost făcută legal, cu semnarea unui contract, adaugă femeia. Totul a mers ca pe roate până acum un an.

În aceeaşi situaţie s-au pomenit alţi 35 de săteni. Gospodarii spun că anul trecut au reziliat contractul cu producătorul agricol local, însă nu și-au mai primit partea de recoltă din 2016, dar nici banii care li se cuvin pe cota valorică.

Șeful gospodăriei țărănești din Ciuciuieni, Gheorghe Cernogal, respinge însă învinuirile și declară sus şi tare că nu are nicio datorie faţă de săteni. Totuși, el spune că în aceşti 17 ani ar fi avut mai mult de pierdut decât de câştigat, restanţele despre care vorbesc proprietarii de loturi s-ar fi adunat de la un an la altul, reprezentând cheltuielile pentru lucrările agricole, şi că pământul ar fi de proastă calitate şi dă puţină recoltă. 

Chiar şi aşa, cei 36 de proprietari din Ciuciuieni spun că nu vor renunţa, iar dacă problema nu va fi soluţionată timp de o luna, vor acţiona fermierul în judecată pentru a-şi recupera toţi banii. 
 
13 September 2017 19:40 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64