Știrile Curente

Meteo Horoscop
Petrenco a cerut azil politic în Germania
Fostul deputat Grigore Petrenco, președinte al Partidului „Casa-Noastră - Moldova”, se află de o lună în Germania, unde a cerut azil politic. Solicitat pentru o reacție, politicianul şi-a explicat acțiunile prin faptul că modalitățile democratice de luptă împotriva oligarhiei din țara noastră sunt epuizate. 

Petrenco a mai declarat că a obosit să joace după regulile guvernării actuale, mai exact, ale lui Vladimir Plahotniuc. El a adăugat că nu vrea să fie un ostatic cu mâinile legate în această luptă şi că posibilitatea de a se opune regimului îi este oferită într-o altă țară. Amintim că fostul deputat a fost condamnat, în iunie, de Judecătoria Chișinău la patru ani și șase luni de închisoare cu suspendare, iar prin hotărârea instanței este obligat să nu-și schimbe domiciliul sau reședința fără acordul prealabil în perioada de probă. Pe numele său a fost intentat un dosar în urma unui protest din faţa Procuraturii Generale, fiind învinuit de dezordini în masă. După şase luni de detenţie în Penitenciarul nr. 13, în februarie 2016, Petrenco a fost plasat în arest la domiciliu, iar din aprilie trecut a fost cercetat sub control judiciar. 
 
13 September 2017 19:36 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64