Știrile Curente

Meteo Horoscop
Ajutorul UE, sub semnul întrebării
Acordarea primei tranşe din asistenţa macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene se află sub semnul întrebării. Asta după ce majoritatea parlamentară controlată de PD, împreună cu PSRM, au votat legea cu privire la schimbarea sistemului electoral. Declaraţiile au fost făcute de către europarlamentarul Petras Austrevicius într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. Pe de altă parte, şeful legislativului, Andrian Candu, susţine că prima tranşă din ajutor va ajunge, totuşi, la Chişinău în decembrie. 

În aceste condiţii, Comisia Europeană analizează oportunitatea oferirii ajutorului financiar pentru Republica Moldova, a mai declarat Petras Austrevicius. 

Prima tranşă din ajutorul macrofinanciar de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene era preconizat să ajungă la Chişinău în octombrie. Condiţia era însă respectarea opiniei Comisiei de la Veneţia cu privire la sistemul electoral. Precizăm că Petras Austrevicius este unul dintre europarlamentarii care au obținut ca ajutorul promis de Bruxelles Guvernului moldovean să fie condiționat de respectarea normelor democratice în timpul recentei schimbări a sistemului electoral. Solicitat să comenteze afirmaţiile eurodeputatului, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că acordul cu UE în privinţa ajutorului macrofinanciar nu a fost semnat deocamdată şi că încă nu a fost făcută o evaluare a executării condiţiilor pentru prima tranşă. Candu mai speră că acestea vor fi îndeplinite până la sfârşitul lunii noiembrie, pentru ca în decembrie să fie transferată prima tranşă din asistenţa macrofinanciară. 
 
21 September 2017 17:03 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64