Știrile Curente

Meteo Horoscop
Alţi 10 poliţişti cercetaţi
Alţi zece poliţişti sunt cercetaţi penal în cazul Brăguţă. Este vorba despre angajaţi ai Izolatorului de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie Chișinău. Aceştia sunt bănuiţi de aplicarea tratamentelor inumane şi degradante. 

Şeful Secţiei Combaterea Torturii din cadrul Procuraturii Generale, Ion Caracuian, a precizat că cei zece poliţişti sunt cercetați în stare de libertate sub acuzarea că au admis violenţa psihică şi plasarea în condiţii inumane a lui Andrei Brăguţă. Procurorul a mai menţionat că anchetatorii au vizionat toate imaginile de pe camerele de supraveghere instalate în izolator și i-au identificat pe toţi cei implicaţi. Este vorba despre o mie de ore de înregistrări video de pe şase camere de supraveghere. Unii dintre angajații izolatorului spun că nu sunt vinovaţi, iar alţii s-au folosit de dreptul de a nu oferi declaraţii. În privința celor trei poliţişti reţinuţi anterior, procurorii au cerut suspendarea lor din funcţie.
Andrei Brăguţă, în vârstă de 32 de ani, a murit la sfârşitul lunii august, în penitenciarul 16. El a fost reţinut după ce s-a luat la ceartă cu inspectorii de patrulare în timp ce venea de la Bălţi la Chişinău. Deşi era la evidenţa medicului psihiatru, el a fost plasat în arest. În celulă, bărbatul a fost bătut de alți deținuți, iar poliţiştii nu ar fi întreprins nimic. Oficial, bărbatul a murit de „insuficienţă respiratorie, cauzată de bronhopneumonie purulentă bilaterală”. După producerea tragediei, reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale au cerut demisii la nivel înalt, dar acest lucru nu s-a întâmplat. 
 
21 September 2017 17:08 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64